Oldalas
Az oldalasból sosem elég. Kellő türelemmel és egy kis odafigyeléssel az
egyik legfinomabb sültet lehet kihozni belőle. Rengetegszer készítettem már,
általában ugyanazzal az eljárással: jól befűszerezve fólia alatt órákon
keresztül pároltam a sütőben, majd lepirítottam és felfaltam. Most előbb a
tűzhelyen fazékban pároltam alaplé és fűszerek társaságában, majd jött a
pirítás a sütőben. Igazából csak a párolás helyszíne volt más, de a fazékban
hamarabb megpuhult.
Oldalas esetében hajlamos vagyok türelmetlenkedni, amit persze később megbánok, de most tartottam magam. Illetve nem délben álltam neki a párolásnak, így mondhatni ebédidőben sikerült feltálalnom a porhanyós, szaftos, fűszeres husikákat. És büszke is voltam magamra és a türelmemre. Megérte! :)
Oldalas esetében hajlamos vagyok türelmetlenkedni, amit persze később megbánok, de most tartottam magam. Illetve nem délben álltam neki a párolásnak, így mondhatni ebédidőben sikerült feltálalnom a porhanyós, szaftos, fűszeres husikákat. És büszke is voltam magamra és a türelmemre. Megérte! :)
Mi volt a fazékban az oldalas mellett? Alaplé, fokhagyma, kömény, só, bors,
babérlevél.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése