Oldalas

Az oldalasból sosem elég. Kellő türelemmel és egy kis odafigyeléssel az egyik legfinomabb sültet lehet kihozni belőle. Rengetegszer készítettem már, általában ugyanazzal az eljárással: jól befűszerezve fólia alatt órákon keresztül pároltam a sütőben, majd lepirítottam és felfaltam. Most előbb a tűzhelyen fazékban pároltam alaplé és fűszerek társaságában, majd jött a pirítás a sütőben. Igazából csak a párolás helyszíne volt más, de a fazékban hamarabb megpuhult.
Oldalas esetében hajlamos vagyok türelmetlenkedni, amit persze később megbánok, de most tartottam magam. Illetve nem délben álltam neki a párolásnak, így mondhatni ebédidőben sikerült feltálalnom a porhanyós, szaftos, fűszeres husikákat. És büszke is voltam magamra és a türelmemre. Megérte! :)

Mi volt a fazékban az oldalas mellett? Alaplé, fokhagyma, kömény, só, bors, babérlevél.

Megjegyzések