2013. január 20., vasárnap

Csörögefánk

Csak ajánlani tudom, könnyen elkészíthető és isteni finom. Anyummal régebben sütöttünk mi is csörögét, de egyedül ez volt az első alkalom, hogy elkészítettem, és tényleg nagyon finom lett. A fánk kívülről ropogós, belül viszont puha. Rumos baracklekvárral pedig egyszerűen mennyei.

Hozzávalók:  kb 40 db lesz belőle

30 dkg liszt
6 dkg hideg vaj
1 ek porcukor
3 tojás sárgája
4-5 ek tejföl
1 csipet só

olaj
vaníliás cukor
porcukor
baracklekvár
kevés rum
A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejfölt. Alaposan kigyúrjuk, folpackba csomagoljuk és 15 percre a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb 2 mm vastagra. Sütés közben meg fog dagadni a tészta. A vékonyra kinyújtott tésztát derelyevágóval négyszögekre vágjuk és mindegyik közepét bemetsszük. A négyszög 2 sarkát áthúzzuk a bemetszésen és kész a fánkocska. Bő forró olajban sütjük, de vigyázzunk hamar megsülnek. A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk. Még melegen vaníliás porcukorban meghempergetjük és rumos baracklekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése