Tojásleves
Egyszerű leves, ami alig 20 perc alatt elkészül. Bármikor könnyen elkészíthető, mert mindig van otthon néhány tojás, olaj, fűszerek.
Hozzávaló:
olaj
liszt
pirospaprika
ételízesítő, bors, kömény, babérlevél
ecet
fejenként 2 tojás
3-4 evőkanál olajon megpirítjuk a 2-3 kanál lisztet, megszórjuk 2 kiskanál pirospaprikával és felöntjük vízzel. Csomómentesre elkeverjük, akár habverőt is használhatunk. Megszórjuk ételízesítővel, kevés borssal, őrölt köménnyel és beleteszünk 1-2 babérlevelet. Felforraljuk. Közben a tojások felét felverjük és a felforrt levesbe öntjük. A tojások másik felét egyesével egy pohárból óvatosan a levesbe öntjük és alacsony hőmérsékleten főzzük tovább kb 10 percig. Ízesíthetjük ecettel is, de csak óvatosan.
Jó étvágyat!
probad egyszer ki ugy hogy teszel bele egy kicsi tejet vagy tejfolt. Jo kremes lesz tole :)
VálaszTörléskata