2012. február 4., szombat

Tojásleves

Egyszerű leves, ami alig 20 perc alatt elkészül. Bármikor könnyen elkészíthető, mert mindig van otthon néhány tojás, olaj, fűszerek.

Hozzávaló:
olaj
liszt
pirospaprika
ételízesítő, bors, kömény, babérlevél
ecet
fejenként 2 tojás

3-4 evőkanál olajon megpirítjuk a 2-3 kanál lisztet, megszórjuk 2 kiskanál pirospaprikával és felöntjük vízzel. Csomómentesre elkeverjük, akár habverőt is használhatunk. Megszórjuk  ételízesítővel, kevés borssal, őrölt köménnyel és beleteszünk 1-2 babérlevelet. Felforraljuk. Közben a tojások felét felverjük és a felforrt levesbe öntjük. A tojások másik felét egyesével egy pohárból óvatosan a levesbe öntjük és alacsony hőmérsékleten főzzük tovább kb 10 percig. Ízesíthetjük ecettel is, de csak óvatosan.
Jó étvágyat!


1 megjegyzés:

  1. probad egyszer ki ugy hogy teszel bele egy kicsi tejet vagy tejfolt. Jo kremes lesz tole :)
    kata

    VálaszTörlés